Adolphson & Falk Live på Reginateatern 6/10 2011
Postad 18:03 29/10 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Foto

För andra gången på kort tid spelade A&F i Uppsala, den här gången med annan förstärkning än sist!


Foto: Henrik Lans
Torsdagen den sjätte oktober klev Tomas Adolphson och Anders Falk för andra gången i år upp på scenen tillsammans med Greg FitzPatrick och Robin Ekenstam; den här gången var det Reginateatern i Uppsala som var värd för evenemanget och lagom till utsatt tid så var både läktarna och platserna i den öppna, caféliknande parkettdelen välfyllda och känslan av förväntan var stor. Vår vana trogen på adolphsonfalk.com spolar vi dock tillbaks tiden ett par timmar, och bjuder först på några bilder från soundchecken tidigare på dagen!


Foto: Anna Gummerus
Adolphson & Falk repar gärna genom att spela igenom hela setlistan och finjustera där det behövs. På så sätt ger de också ljud- och ljustekniker en helhetsbild av hur de fungerar på scenen. På bilden ser vi, från vänster till höger, Tomas, Anders, Robin och Greg.


Foto: Henrik Lans
Eftersom Tomas och Anders växlar mellan att sjunga lead och stämmor så brukar de för att hjälpa ljudteknikerna själva reglera sina respektive sångvolymer på ett enkelt men effektivt sätt: de håller helt enkelt olika avstånd till mikrofonerna beroende på låtens upplägg.


Foto: Anna Gummerus
Det är inte bara musiken som ska övas in, utan även det övriga som hör till framförandet – här finslipar Anders till exempel sin patenterade så kallade "Rock God Pose". (Det är även möjligt att han bara kollar in ljusriggen ovanför scenen.)


Foto: Anders Lattermann
Endast några minuter efter utsatt tid intog de fyra musikanterna scenen för första akten. På det hela taget kändes de mer samspelta nu än de gjorde på spelningen i Göteborg i februari, som visserligen var bra men på sina håll kändes lite "osynkad".


Foto: Henrik Lans
Mellan låtarna flödade mellansnacket på bra; trots att Anders av misstag först hälsade alla välkomna till Rival (i Stockholm, där bland annat deras live-DVD är inspelad) istället för Regina, och trots att Tomas och Anders gemensamt gjorde sitt bästa för att sabotera Gregs förslag till introtävling genom att påannonsera nästan varje låt så tror jag att publiken hade en bra kväll.

(Grattis också till Jan S som var den ende som lyckades pricka in ett intro som inte spoilades av bandet – Hav. Han verkar för övrigt vara en riktig turgubbe – han vann även en tävling här på adolphsonfalk.com för ett tag sedan!)Foto: Henrik Lans
Att bandet själva hade en bra kväll på scenen gick inte att ta miste på. Inte en sur min så långt ögat nådde, och stämningen verkade mycket god såväl framför mikrofonerna som bakom. En och annan gliring i all vänskaplighet kan väl ha förekommit också.


Foto: Anders Lattermann
Efter åtta låtar tog bandet en välförtjänt matpaus i logen under scenen, och publiken fick chansen att sträcka på benen och fylla på sina glas och koppar. Det är viktigt att man inte torkar ut.


Foto: Anders Lattermann
Andra akten bestod av sju låtar och innehöll, liksom den första, idel klassiker. Greg berättade för mig innan spelningen att alla låtar utom tre som skulle spelas under kvällen var omgjorda från konserten i Göteborg. Ni som var där fick alltså höra ett unikt framförande - vissa av låtarna blev klara så sent som ett par dagar före spelningen!


Foto: Anders Lattermann
Robin på trummor hade fått en betydligt mer framträdande roll i Uppsala än vad han hade i Göteborg; hans taktfasta anslag framträdde betydligt mer och gav en större dynamik och mer liv till arrangemangen. Vi hoppas att vi får se mer av honom, både tillsammans med Adolphson & Falk och i andra sammanhang!


Foto: Anders Lattermann
Självklart avslutade man huvuddelen av konserten med ”signaturmelodin” Blinkar blå som även den var upphottad sedan Göteborg, med ett pampigt omstukat arrangemang signerat Greg FitzPatrick.


Foto: Anders Lattermann
Herrarna vilade dock inte länge i logen utan var snart tillbaks igen; extranumren inleddes av enbart Tomas och Anders, som framförde den lokalpatriotiska hitlåten Fyrisån till Uppsalapublikens stora glädje. (De klarade till och med av den fyrstämmiga Fyriskören på två personer!) Därefter kom även Greg och Robin tillbaks för att köra ett par låtar innan bandet avslutade spelningen med stadion-dängan Nu lever jag igen.


Foto: Anders Lattermann
Tomas och Anders missar aldrig möjligheten att prata med fans efter sina konserter och sälja och signera skivor och boxar. Uppslutningen på Regina var stor, och inte helt otippat sålde Fyrisån-singeln bra. (Till vänster om Tomas i ljusblå skjorta står jag själv och hjälper till att langa boxar till folk.)


Foto: Anders Lattermann
Greg fanns såklart också på plats och signerade skivor, eller som här - den kanske yngste konsertbesökarens autografblock. Nu konverterar vi nästa generation till A&F-fans!

Låtlistan:
Akt 1:
Över tid och rum
Ifrån
Från min radio
Ett hjärta som reser
Mr. Jones maskin
Hav
Vidare
1-0-0-1-0

Akt 2:
Tyngdlös
Någon
Krafter vi aldrig känner
Kroppens automatik
Ljuset på min väg
Stockholmsserenad
Blinkar blå

Extranummer:
Fyrisån
Bärande våg
I nattens lugn
Nu lever jag igen

Som alltid gäller vår stående inbjudan till alla våra läsare: Har du fler bilder, kanske någon videosnutt eller någonting annat kul från konserten att dela med dig av? Posta en kommentar med en länk här nedanför eller maila oss på bidrag@adolphsonfalk.com!

Och som vanligt: stort tack till Anders Lattermann för bilder!

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln